Izlidošana no Rīga
Dienas 7 naktis/ 8 dienas ( piektdienās) vai 6 naktis / 7 dienas (otdienās)

     ANTĪKĀ GRIEĶIJA +atpūta
JUBILEJAS
15 gadi pa Senās Grieķijas ceļiem

 1 (1).DIENAPIEKTDIENA vai OTRDIENASALONIKI . Ielidošana Ziemeļgrieķijas jeb Maķedonijas galvaspilsētā Salonikos (no grieķu Fessaloniki). Tikšanās ar kompānijas pārstāvjiem. Izmitāšana viesnīcā.

2.DIENA – SESTDIENA- VERGINA – OLIMPS – DIONA. (netiek piedāvāta 7 dienu tūrei)

Pēc brokastīm izbraukšana uz Antīko Elladu. Ekskursija uz pirmo Maķedonijas galvaspilsētu – Verginu pilsētu (Eges). Unikālā muzeja apmeklēšana, kurā varēs apskatīties vērtīgus maķedoniešu ķēniņu dinastijas eksponātus, kā arī kapeņu grupu, kur dus Maķedonijas Aleksandra dēla Filipa II mirstīgās atliekas. Tālāk pēc programmas  - apstāšanās Olimpa kalna pakājē, antīko dievu mītnē, kā arī ainaviskajā Litohoro ciemā, pie Zevsa senpilsētas Dionas arheoloģiskajiem izrakumiem. Atgriešanās viesnīcā. 

3 (2).DIENA – svētdiena vai trešdiena- SALONIKI- KASTORIJA.

Apskates  ekskursija pa Salonikiem, „Ziemeļgrieķijas sirdi”, kura ir slavena ar bagātu vēsturi un piesātinātu mūsdienu dzīvi. Šeit atrodas otra lielākā osta pēc izmēriem un nozīmes (ne velti Saloniki gleznaini stiepjas gar Termaikas līča krastiem).

Dažādos laika periodos šeit dzīvoja Cicerons, apustulis Pāvels, kurš sludināja šeit kristietību. Salonikos dzimuši arī Kirils un Metodijs, slāvu rakstības pamatlicēji. Mūsdienās Saloniki – studentu un jaunatnes pilsēta. Tieši šeit atrodas lielākā Balkānu Aristoteļa universitāte, uz kuru brauc studēt studenti no visas pasaules, kā arī pirmā grieķu konservatorija. Pilsētas arhitektūrā mijas klasiskais un mūsdienu stili. Galveno pilsētas simbolu – Balto torni, kas uzcelts līča krastā, pazīst pat tie, kuri šeit vēl nav bijuši. Ievērojams pilsētas apskates objekts –imperatora Galērija pils triumfa arka, Svētā Dimitrija bazilika ar svētā relikvijām (pilsētas aizbildņa), Svētās Sofijas baznīca un Svētā Pantelejmona baznīca. Pārbraukšana uz ainavisko Kastorijas pilsētu. Izmitināšana viesnīcā.

4 (3).DIENA -PIRMDIENA vai  CETURDIENA -KASTORIJA - KALAMBAKA  

Pēc brokastīm ekskursija pa Kastorijas pilsētu – kolorītu pilsētu, kura nav līdzīga nevienai no Grieķijas pilsētām. Celta Orestiada augstkalnu ezera krastā, pilsēta pārsteidz tūristus ar savām šaurajām ieliņām, 18. – 19.gs. vietējo dižciltīgo savrupmājām un Bizantijas baznīcām. Kastoriju bieži sauc par „kažokādu karaļvalsti” vai „kažokādu dzimteni”. Augstā māksla un rajona meistaru mīlestība uz kažokādu tirgotāju amatu, padarīja šo pilsētu par kažokādu izstrādājumu ražošanas pasaules centru. Pārbraukšana uz Fessaliju – mītisko Kentauru dzimteni. Ierašanās Kalambakā un izmitināšana viesnīcā ar skatu uz grandiozajām meteoru klintīm.

5(4).DIENA –OTRDIENA vai PIEKTDIENA-  METEORI – DELFI.

Brokastis viesnīcā. Slaveno Meteoru apmeklēšana – vieta, kur vienlaicīgi izjūti bailes un apbrīnu! Meteori – harmonisks dabas ainavu un cilvēka roku darba apvienojums. Grandiozas klintis, kas tiecas augstumos no līdzenās Fesālijas ielejas virsmas, sasniedzot 600 m augstumu – reta ģeoloģiska parādība. Šīs pārsteidzošās, masīvās, it kā gaisā sastingušās „skulptūras” ieguva nosaukumu Meteori (no grieķu „meteoros” – planējošs gaisā). Meteori ir viena no populārākajām svētceļnieku vietām, visiem pareizticīgajiem kristiešiem. Tajā pašā laikā ir viena no vietējo iedzīvotāju un ārvalstu tūristu visbiežāk apmeklētākajām vietām.

Mēs ieraudzīsim Delfus, pēc tam, kad būsim šķērsojuši Fesālijas ieleju un apiesim Parnasas kalnu, kur kādreiz dzīvoja pats Apolons. Izmitināšana mājīgā viesnīcā.

6(5). DIENA. TREŠDIENA vai SESTDIENA. DELFI – ATĒNAS.

Pēc brokastīm ekskursija uz Delfiem. Antīkajos laikos šī pilsēta bija viens no svarīgākajiem grieķu civilizācijas centriem; pēc sengrieķu domām šeit atrodas visuma centrs – „zemes naba”. Apolona templī Pifija paredzēja nākotni, viņas pakalpojumus izmantoja pat ķēniņi un interesējās par veselu valstu likteņiem. Delfi, kā lielākais reliģiskais centrs, bija grieķu kontaktu un diskusiju centrs, kas norisinājās skaistās celtnēs ar lielisku skatu uz Egejas jūras Itijas līci.

Ekskursija sākas ar Kastaļas avotu (kalnu avots), kurš pēc leģendas padara jaunāku. Svētais kalns, kur sengrieķi cēla savas dārglietu glabātuves, parādot visai Grieķijai katras atsevišķas polises bagātību un cēlumu. Apmeklētājus apburs teātris, stadions un daudzie pieminekļi. Izbraukšana uz leģendārajām Atēnām. Izmitināšana viesnīcā.

7(6). DIENA. CETURTDIENA vai SVĒTDIENA. ATĒNAS – ARGOLĪDA(Korinfu kanāls, Mikeni, Nafpliona, Epidavra) – ATĒNAS

Mūsu ceļojums sākas ar pieturu pie Korinfu kanāla, kas atdala cietzemi un „Pelopas salu” – Peloponesi. Atmiņā atdzimst mīti par Hēraklu, jo senajā Argosā pusdievs uzsāka savus varoņdarbus. Mikenu apmeklējums - kas deva nosaukumu mikēnu civilizācijai. Mūsu ceļā seko pirmā neatkarīgās Grieķijas pilsēta Nafpliona, kas atrodas ainaviskā krastā, pa kuru mīlēja pastaigāties slavenais Onasis. Netālu atrodas senā Epidavra, kas slavena ar savu antīko amfiteātri ar nepārspējamo akustiku. Joprojām uz šīs skatuves tiek uzvestas sengrieķu dramaturgu izrādes. Atgriešanās Atēnās.

 8 (7). DIENA. PIEKTDIENA vai PIRMDIENA .ATĒNAS – TERMOPĪLI – .....

Apskates ekskursija pa leģendāro Atēnu pilsētu. Jūs redzēsiet Konstitūcijas laukumu, Parlamenta ēku ar nepazīstamā zaldāta kapu un goda sardzi, Prezidenta pili, Olimpa Zeva templi, Panafejas stadionu un, protams, Akropoli – viens no 20 nozīmīgākajiem pasaules pieminekļiem, kuru vēlas ieraudzīt ikviens. Neviens un nekas nevar turēties pretī Akropoles skaistumam. To var labi redzēt no jebkura Atēnu punkta, bet balto Partenona kolonnu līdzsvars uz gaiši zilo debesu fona, pārsteidz paaudžu paaudzes un kalpo par mūžīgu dvēseles un cilvēka ģēnija simbolu. 

Jaunā Akropoles muzeja apmeklējums, kas 2009.gada 20.jūnijā atvēra savas durvis viesiem no visas pasaules. Pēc tam mēs pametam Grieķijas dienvidus un atgriežamies ziemeļos, Salonikos. Apstāšanās un fotografēšanās pie Termopoles  gravas, ķēniņa Leonīda pieminekļa, kas kļuva slavens pazīstamajā 300 spartiešu kaujā pret persiešu armiju. Ierašanās un izmitināšana izvēlētajā viesnīcā - par papildus samaksu 
Operātors patur tiesības mainīt apskates objektu secību. 

TŪRES CENĀ IETILPST: transfēri visas programmas ietvaros ar komfortabliem autobusiem, dzīvošana 3*-4* kategorijas viesnīcās, ēdināšana saskaņā ar programmu, 7 ekskursijas krieviski runājoša gida pavadībā. 

TŪRES CENĀ NEIETILPST: ieejas biļetes muzejos arheoloģiskajās zonās un Meteoru klosteros, dzērieni vakariņās.

Muzeju un arheoloģisko zonu ieejas biļešu cenas:

Dions

Veringa

Meteori

2 klosteri

Delfi

Muzeji un arh. zona 

Epidavra

Muzeji un arh. zona

Mikēnas
Muzeji un arh. zona

Akropole/jaunais muzejs

Muzeji un arh. zona

6 €

8 €

6 €

9 €

6 €

8 €

12 €+5€ pieaug. Un 3€ bērniem līdz 18 gadiem

        *Bērniem līdz 18 gadiem ieeja arheoloģiskajās zonās un muzejos – par brīvu (izņemot Meteoru klosterus un Akropoles muzeju)

 

Anulējot 7 dienas pirms iebraukšanas – tiek ieturēti 70% no tūres cenas.